Almtuna i SHL

Idag kikade jag på Almtuna i SHL. Eller, ja just det man spelar ju i HockeyAllsvenskan! Men det kändes nästan lite som att se Almtuna i SHL när jag tittade på Karlskrona mot Djurgården på lördagseftermiddagen.

Coach i Karlskrona Pelle Hånberg som ju både spelat i Almtuna och coachat dem, Linus Fernström målvakt i KHK, Mattias Guter FW i KHK, Jesper Olofsson FW i KHK, Robin Press B i DIF, Marcus Högström B i DIF och Tobias Hage FW i DIF såg man i sändningen från SHL-matchen. Lägg där till skadade Victor Aronsson (har för mig att jag läste någonstans att han brutit ett ben på träning med KHK) så förstår ni att det är mycket smak av Almtuna i de båda lagen när de spelar.

Matchen då? Ja, hemmalaget Karlskrona skall vara väldigt glada att det bara är uddamåls-ledning efter första perioden för Djurgården dominerade stort. Men matchen svänger i den andra perioden och Karlskrona vänder på steken till en 2-1 ledning innan Djurgården kan kvittera till 2-2. I den tredje perioden så ser det ut att-göra-listan till förlängning när KHKs snabbskrinnare Jimmie Andersson trampar till och skrinnar ifatt och förbi två DIF backar och kan trä in 3-2 efter 58:15 – att man sedan även sätter 4-2 i tom bur på slutet är bara av akademisk betydelse. Därmed tog Karlskrona en historisk första seger i SHL och Almtunas ”representanter” i hemmalaget är de som får jubla av alla Almtuna ”representanter” i arenan denna kväll.

Konstaterade i övrigt att samtliga som varit i Almtuna tidigare syntes i sändningen och gjorde en godkänd insats även om det bara blev en assistpoäng för Mattias Guter.

I HV71 spelar ju Almtuna-fostrade Fredrik ”PW” Pettersson-Wentzel. Han fick se tre puckar bakom sig i målet när Brynäs besegrade hans lag.

Finns det någon som kan räkna upp övriga spelare i SHL-lagens laguppställningar i lördagens matcher som representerat Almtuna? Det är några stycken. Registrera dig på bloggen och fyll på namnen i kommentars-fältet. Vi skall se till att den som är snabbast med rätt svar får någon form av pris från bloggen.

Lördagens resultat i HockeyAllsvenskan var för övrigt:
Asplöven – AIK 3-5
Timrå – Oskarshamn 3-1
Mora – Sundsvall 2-1 I förlängning.

I morgon söndag möter Almtuna Malmö-laget Pantern hemma och man bjuder alla upp till 16 år samt alla som är studenter på fri entre’. Se till att ta er till hallen och stötta killarna i jakten på nya poäng.

Vi syns i hallen – första nedsläpp 16:00.

//Tjärnis

6 kommentar till Almtuna i SHL

 • Anders R  .:

  Framför allt så var det många målvakter, men också två backar.
  Markus Svensson, Skellefteå. 3 matcher med AIS 2011/12, utlånad från AIK
  Erik Hanses, Skellefteå. 36 matcher med AIS 2013/14.

  Joel Lassinantti. 20 36 2012/13, utlånad från Luleå.

  Fredrik Petterson-Wentzel, egen produkt med 53 matcher med AIS 2009/11.

  Elias Fälth, Frölunda. 47 matcher 2009/2010.

  Oliver Bohm, Frölunda. 11 matcher 2011/12, utlånad från Frölunda.

 • Anders R  .:

  Jag lyckades även glömma den egna produkten Oscar Sundh som numera spelar i HV71. Han gjorde 72 matcher i A-laget 203-05 innan han flyttade till Nordamerika. Därutöver var väl han med i 86-laget som var med om en av de största framgångarna klubben haft på ungdomssidan. Blev man etta i U16?

 • Tjärnis  .:

  Då har Anders R prickat rätt – om än tack vare två inlämnade svar. Du räddas väl denna gång av att du ger bonusinfo i ditt svar om spelarna. Men nästa gång vill jag se rätt svar i ett meddelande eller två om de skickas in direkt efter varandra och inte som nu att du sov på saken först. 😉

  Vi ska se till att du får ett pris Anders R

 • Anders R  .:

  OK. Jag ska bättra mig!

  Ämnet som du Tjärnis tar upp är i varje fall mycket intressant. Om man tittar lite på antalet “egna produkter”klubbarna i HA så inser man snart att det är oerhört viktigt för klubbar med lite mindre omsättning att lyckas. “Egna produkter” är ju också en definitionsfråga. När är man en egen produkt egentligen? Ska det räknas från det att spelaren började i klubben redan i Hockeyskolan, eller från U15 eller som junior?

  Vidare så är det av stor vikt att man hittar bra samarbetsformer med framförallt andra klubbar i samma distrikt. I årets HA är det ett par klubbar som utmärker sig, men det är en som sticker ut lite extra. Det är Karlskoga som har 5 egna produkter och 14 från distriktet (Värmland) enligt Eliteprospects.com. Därutöver ligger även Tingsryd (7+3), Västerås (6+2) och Almtuna bra till (5+5).

 • Anders R  .:

  Hela min lista ser ut så här:
  AIS 5+5
  AIK 1+13
  Asplöven 2+5
  Björklöven 3+1
  Karlskoga 5+14
  Pantern 0+9
  Leksand 1+7
  Mora 1+5
  Oskarshamn 3+2
  Sundsvall 4+5
  Timrå 3+6
  Tingsryd 7+3
  Vita Hästen 3+3
  Västerås 6+2

 • Anders R  .:

  Om man sedan går upp i SHL så har de HA klubbarna följande antal egna produkter i SHL:
  Björklöven 7
  Pantern 4
  Almtuna 3 (ej inräknat Hage och Sundh)
  AIK 3
  Leksand 3
  Mora 2
  Tingsryd 2
  Västerås 2
  Karlskoga 1
  Oskarshamn 1
  Timrå 1
  Vita Hästen 1
  Asplöven och Sundsvall har inga egna produkter i något SHL lag idag.

Kommentera