Almtuna studsade tillbaka

Efter katastrofen mot Modo var det intressant att se hur laget skulle reagera. Man gjorde det på bästa sätt när man mot ett av seriens formstarkaste lag på bortaplan vänder underläge två gånger och avgör på övertid. 3-4 lyste på resultattavlan 60.22 efter ett dråpligt avgörande och två viktiga poäng följer med hem till Uppsala.

I den första perioden startar Södertälje piggt men Almtuna växer in i perioden och 10:14 kan Nilsson i en tilltrasslad situation framför Sörensen trycka in 0-1. Strax efter så får Almtuna en utvisning och ett av seriens bästa lag i numerärt överläge tar till vara på chansen – 1-1 efter 12:26 genom V Andersson som styr in Carlssons skott utifrån. Det går lite i perioder vilka som har puck och tryck men inga fler mål kommer. Almtuna skickar en hel del puck mot mål och har folk som är där för att ta chansen precis som vid 1-0. Noterbart är att i slutet ställer Lindström till det lite men reder upp det på ett bra sätt sedan annars hade Södertälje kunnat ha haft ett friläge. Men inga fler mål kommer och skotten är 6-12.

I den andra perioden är det länge böljande spel fram och tillbaka utan att några skott träffar på mål – första skottet som träffar mål kommer efter drygt 24:20. 30:48 är det powerbreak och skotten är 1-6. Strax efter powerbreaket så får Almtuna matchens andra utvisning och åter igen visar Södertälje prov på skicklighet i spelformen. 2-1 kommer 32:46 genom Valkvae-Olsen som kan slå in en retur i öppet mål. Skottet vars retur han slår in är faktiskt hemmalagets blott andra skott som träffar mål. Almtuna jagar sedan en kvittering utan att lyckas få in pucken. Vi noterar bland annat en dubbelchans för Almtuna där Sörensen är grym annars hade det varit kvitterat. Almtuna får sedan spela med sex utespelare i ca en minut på en avvaktande utvisning men man får inte till något skott på mål även om det osade hett ett tag. Skotten i perioden är 4-10 och Almtuna får inleda andra perioden med en man mer i två minuter eftersom hemmalagets utvisning verkställs vid periodens slutsignal.

I den tredje perioden som gästerna startar med en man mer i har Almtuna efter ca 1 minut ett stolpskott men det är samtidigt spelare i målgården. Sedan i slutet på överläget så får Almtuna en utvisning och hemmalaget visar hur man kommer till skott på mål igen i spelformen men Almtuna reder ut det. 45:29 kan sedan Ragnarsson kvittera till 2-2 för Almtuna. Han går på mål och Pither lägger in pucken som sedan Ragnarsson kan styra in. Båda lagen får chansen i varsitt överläge efter målet men inget mål kommer där. Almtuna ser ut att gå för segern men då kan Valkvae-Olsen obevakad skjuta in 3-2 efter 55:44 och det såg mörkt ut. Men Almtuna fortsätter ta tag i spelet även om man har svårt att få skotten på mål. 58:21 kan dock Ljunggren slå in en retur till 3-3 från vänster sida efter en situation där hemmalaget hade velat ha en utvisning på gästerna i momentet innan. I skrivande stund står Quist som målskytt men enligt vad jag kan se på reprisen är det Ljunggren. Inga fler mål faller och det går till övertid. Skotten är 11-4.

I övertid kan Almtuna avgöra fort via ett av de dråpligaste målen jag sett denna säsong. Rollin Carlsson skjuter och pucken tar på Sörensen för att sedan fara högt upp i luften. Sörensen ser inte pucken som sen ramlar ner bakom honom och in i mål. Möjligen kan han själv vara på den med egen skridsko till och med. Men det blir alltså Rollin-Carlsson som avgör efter 60:22 och Almtuna åker hem med två välförtjänta poäng. Välförtjänt då man för mycket av spelet i matchen och visar härlig moral och kommer tillbaka inte bara efter katastrofen mot Modo senast utan även i matchen två gånger om. Skotten i förlängningen är 0-1 och totalt 21-27.

Highlights

Matchfakta

//Tjärnis

Kommentera