Andra raka trepoängaren inkasserad

Det har varit tätt mellan matcherna och på fredagskvällen kunde Almtuna ta andra raka tre-poängåren då BIK Karlskoga slogs tillbaka. Det var en svängung och match kul match med många chanser för lagen och framför allt då för hemmalaget. Sett till hela matchen så var hemmasegern helt i sin ordning.

Almtuna höll nästan omgående på att ställa till det då man bjuder på hen het chans när Per Svensson spelar in till en motståndare framför Ljung som dock räddar avslutet. I stället är det Almtuna som gör 1-0 efter 02:33 genom Forsberg. Nilsson serverar från sarghörnet pucken in till slottet där Forsberg kan sätta pucken mellan benen på Owen i BIK Karlskogas mål. Båda lagen har sina lägen i perioden men det är hemmalaget som skapar mest och bäst målchanser. Man hade kunnat ha haft en större ledning efter den inledande perioden. Skotten är 13-8.

I den andra perioden är Almtuna vad det verkar tillbaka i gamla synder och gör en mindre bra period. Det är naturligtvis beroende på att Karlskoga kommer ut och är betydligt piggare än i inledande perioden. Men faktum är att Almtuna i inledningen av denna säsong haft sämre andra perioder och förlorat många av dem. Något man hade även förra säsongen. Det såg ut i träningsmatcherna som att man putsat bort det men så här långt i seriespelet är man tillbaka i gamla synder där.

Redan efter 15 sekunder av andra perioden har gästerna en puck inne men det döms bort efter videogranskning då man kört på Ljung innan pucken gått in i mål. Gästerna kan dock kvittera till 1-1 efter 23:56 genom Byström Johansson. Han kan slå in en retur bakom Ljung. Det målet låg i luften då gästerna hade en riktigt bra period innan dess. Sedan tar man också ledningen efter 34:41 i powerplay genom unge Lilja som gör sitt första mål i HockeyAllsvenskan. ett riktigt snyggt mål dessutom då han i slottet serveras pucken och skjuter ett direktskott in bakom Ljung. Almtuna får dock en mycket viktig kvittering i slutet. I power play så kan Rollin-Carlsson sätta 2-2 efter mycket snyggt förarbete av Pither och Quist som serverar VRC pucken ute till höger och han gör inget misstag – 2-2 efter 39:16. Ett oerhört viktigt mål som naturligtvis ger Almtuna mycket energi samtidigt som det är tungt för gästerna så klart. Skotten är 12-9.

I den tredje perioden kan sedan Milton ge Almtuna ledningen med 3-2 efter 47:48. Födelsedagsbarnet Milton gör ett solonummer där han fintar BIK Karlskogas back riktigt ordentligt. Miltons dragning får backen att sitta på läktaren och se när Milton sedan sätter pucken mellan benen på Owen. Sedan är det Lundin som från höger kan trycka upp pucken bakom Owen till 4-2 52:40. Det ser från min position ut som att Nilsson försöker spela in till Forsberg framför målet men att den tar på någon och blir till en perfekt passning till Lundin som alltså trycker upp pucken bakom Owen sedan. När gästerna sedan tar ut målvakten så kan Forsberg avsluta målskyttet sedan han tar pucken i egen zon och skrinnar över banan till det öppna målet och lägger in 5-2 efter 59:21. Skotten är 10-8 och 35-25 totalt.

Noterbart är att om Almtuna gjort sämre andra perioder resultatmässigt hittills så har man och andra sidan gjort många riktigt starka tredje perioder i stället.

SportUppsalas Facebooksida kan ni höra Oscar Milton, Fredrik Forsberg och Martin Gudmundsson efter matchen.HighlightsMatchfakta//Tjärnis

Kommentera