Även Blomman till SHL… och på G är…

Först Larsson, sedan Hartmann och Sandin – nu lämnar även Blomstrand för SHL. Hela fyra spelare till SHL det är tufft för vilket lag som helst och där står Almtuna nu med topp fyra i interna poängligan som tar steget upp. Positivt är dock att jag efter en titt i medicinhatten kan avslöja att man har en spelare med juniorlandslagsmeriter och som senast spelade på andra sidan atlanten på G.

Ludwig Blomstrand bekräftas nu av Karlskrona lämna Almtuna för spel i SHL med klubben. Ludwig stod för 30 poäng (24-6) den gångna säsongen inkluderat slutspelet. Att Blomstrand skulle försvinna från Almtuna till SHL eller utomlands har för undertecknad känts som mycket troligt då han stod för en målmässigt stark säsong i Almtuna. Det är bara att gratulera Blomstrand till chansen att få testa sina vingar i SHL – precis som de andra är han väl värd chansen.

Almtuna har därmed tappat topp fyra i interna poängligan om man räknar både grundserie och slutspel. Larsson 34 poäng, Sandin 34 poäng, Hartmann 32 poäng och Blomstrand 30 poäng. Totalt 130 poäng med andra ord. Det är inte bara tungt som supporter att konstatera utan riktigt rejält tungt – samtidigt så är de alla värda chansen ett snäpp upp. Skulle någon av dem lånas ut under säsongen så hoppas jag att Almtuna står först på SHL-lagens lista i och med att de värvat dem från just Almtuna.

Vad jag förstått så får Almtuna mer i ersättning för Blomstrand än de övriga eftersom han värvas efter 15 juni som är ett viktigt brytdatum – lägg där till hans lön som inte var i det under skiktet i laget så förstår man att det frigörs en del medel. Sista datum som SHL sedan kan plocka kontraktsbundna spelare är 15 juli.

Almtuna skall starta säsongen med 13 stycken anfallare i truppen plus att man ju registrerat ett antal egna juniorer. Tidigare har jag skrivit om att Timrås Ludvig Nilsson skulle vara nära med Almtuna vilket också bekräftats av klubben i UNT.


John Dahlström
Bild: Medicine Hat Tigers hemsida

Nu är man vad mina källor sagt dessutom ute efter och nära att signa med forwarden John Dahlström 20 år 184 cm 86 kg med Hanhals som moderklubb. John har också representerat Frölunda på juniornivå samt fått testa på spel i SHL med dem då han står noterad för 15 matcher och 1 assist i just SHL. Dahlström har även varit utlånad till Vita Hästen i HockeyAllsvenskan under två matcher. Närmast kommer han dock från spel i juniorligan WHL och Medicine Hat Tigers på andra sidan atlanten där han stod för 72 (36-26) poäng på 74 matcher. John Dahlström har även juniorlandslagsmeriter från U17-, U18-, U19- och U20-landslaget. 2016/17 är han noterad för 10 matcher i U20-landslaget och stod då för 2 mål.

En ung forward som har potential helt klart men att säga att han skall ersätta Blomstrand rakt av vill jag inte. Det är att ge honom en allt för stor press från start, men absolut en spännande och lovande spelare som kan blomma ut i Almtuna.

//Tjärnis

Kommentera