Djurgården vann i Gimo

Det var ganska väntat att Almtuna skulle få det svårt mot SHL-laget Djurgården i Gimo ikväll. Det blev mycket riktigt förlust för de rödklädda men det blev bara 3-4 till slut. Almtuna gjorde trots det en godkänd insats.

Att Djurgården spelar i ligan över Almtuna vet vi och de hade dessutom haft en vecka mer på is – dubbla pass och totalt 12 ispass mer i benen än Almtuna. Matchstarten blev där efter. Gästande Djurgården tog kommandot direkt och Almtuna hade det tungt länge. Arvid Ljung i Almtunas mål sattes på prov ett antal gånger. Men det var ändå Almtuna som tog ledningen i matchen. Först fick man ett powerplay halvvägs in i perioden som gav dem lite luft och snart var det dags för Vallorani och Pither att presentera sig. Vallorani serverar Pither pucken när han kan skrinna mellan Djurgården backar och bli fri med Reideborn och han gör inget misstag. Pither visar vad kanadensare är kända för: Ingen tvekan och ett välplacerat skott sitter i mål efter 15:07 och det står 1-0. Minuten innan hade han på pass av Vallorani satt pucken i målramen dessutom.  Djurgården kom dock igen och kunde kvittera till 1-1 efter 18:07 genom Linus Johansson som kan slå in en retur framför mål. Skotten är 7-13 vilket kändes lite i underkant sett till matchbilden.

I den andra perioden är det från start inte lika hård press från Djurgården inledningsvis och Almtuna återtar ledningen efter 37:04. Det är ombytta roller denna gång då Pither serverar Vallorani pucken i slottet och han sätter 2-1 bakom Reideborn. Djurgården svarar dock omgående. Det hinner bara gå 16 sekunder innan 2-2 sitter bakom Ljung i hemmamålet. Almtuna-bekante Högström skickar iväg ett smörpass från djupt nere i egen zon upp till anfallsblå där Ahlén är och fri med Ljung sätter han pucken lika säkert som Pither gjorde tidigare. Gästerna trummar på och kommer igång ordentligt nu och även denna period går i deras tecken till större del. Men det är oavgjort efter  andera perioden där skotten är 9-16.

Vid tidigare års träningsmatcher mellan lagen så har Djurgården avgjort i den tredje perioden och det skulle bli likadant denna gång. 2-3 kommer 42:51 genom Falk på ett skott utifrån som inte såg otagbart ut och det såg nu ut att bli tufft för Almtuna att komma tillbaka. Men Forsberg visade gott gry och 45:04 svarade han med ett skott utifrån som hittar lite retfullt in mellan benen på Reideborn. Det målet borde Reideborn nog tagit. Ingen assist delades ut här men då jag ser highlights från matchen så anser iaf jag att Gimo-sonen Rotbakken borde ha fått en assist. Det var många trötta spelare ute på isen nu men Djurgården skulle få sista ordet då Bergfors kunde styra in segerpucken 3-4 efter ett skott utifrån 54:30. Almtuna försökte komma tillbaka men gästerna höll undan. Skotten är 6-15 och totalt 22-44.

Segern var i sin ordning då Djurgården var det bättre större och starkare laget. lagen hade förutom målen två ramträffar i var. Almtuna gör det ändå bra måste jag säga och det var en hel del positiva vibbar jag fick med mig från matchen. Det ser ut att kunna bli den där giftiga  9-linenen som man hoppats på, Ljung visade en fin potential och flera andra saker. Tyvärr fick Albin Carlson kliva av isen i matchen då han fastnade med ena foten i isen. Men förhoppningsvis är han tillbaka i matchskick snart. I övrigt var det som det brukar vara så här tidigt – ömt både här och där hos många spelare.

SportUppsalas Facebooksida så hör ni Martin Gudmundsson och Luke Pither efter matchen.

Highlights från matchen ser ni HÄR.

Almtuna – Djurgården 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)
Skott: 22-44
(7-13, 9-16, 6-15)

Målen:
15:07 1-0 Luke Pither (D Vallorani)
18:07 1-1 Linus Johansson
(C Ridderwall, M Fagerudd)

37:04 2-1 David Vallorani (L Pither, A Lundin) Spel 5-4
37:20 2-2 Mikael Ahlén
(M Högström)

42:51 2-3 Alexander Falk (J Davidsson)
45:04 3-3 Fredrik Forsberg
54:30 3-4 Niklas Bergfors
(A Urbom)

//Tjärnis

Kommentera