Forsberg förlänger

Almtuna meddelade idag att Fredrik Forsberg – som senast igår stängde matchen uppe i Umeå med sitt 2-4-mål – har  valt att förlänga sitt kontrakt med Almtuna – Kontraktet är till och med säsongen 2018/19.

Fredrik Forsberg kom till Almtuna på lån under förra säsongen från Division 1-laget Väsby och på sina sju matcher svarade han för ett mål. Det han visade upp under dessa sju matcher räckte för att Almtuna skulle vilja skriva kontrakt till innevarande säsong med honom. Till denna säsong har han tagit till sig försäsongsträningen på ett bra sätt och har imponerat inte bara på Almtunas ledning. Inför första mötet med Oskarshamn så sa deras tränare ungefär: “De har en kille som är snabb som ***”. Gudmundsson i Almtuna sa en gång ungefär att: “Jag har inte sett någon annan som skapar sig så många frilägen som Forsberg.” Alla som följt Almtuna vet att han utvecklat sin skridskoåkning på ett riktigt bra sätt och minns säkert flera av dessa skapade frilägen just på grund av hans explosiva skridskoåkning där det sett ut som att motståndaren stått stilla i princip. Men han är inte bara skridskostark poänggörare utan jobbar också stenhårt i varje byte tillsammans med sina kedjekamrater och de är riktigt jobbiga att möta för motståndarna.

Forsberg har denna säsong på 23 matcher svarat för 14 (9-5) poäng och ligger just nu trea i interna poängligan som leds av kedjekamraten Ludvig Nilsson på 15 (6-9) – dessa två och tredje länken i kedjan Albin Lundin fann kemi mellan varandra ganska omgående och har varit ett av Almtunas vassaste hot framåt så här långt. Med sina nio mål är han delad intern skyttekung med Victor Rollin-Carlsson i nuläget.

Jag trivs väldigt bra i Uppsala, Almtuna och i gruppen. Jag utvecklas varje dag i träning och match och har fått ett stort förtroende av Martin och Ragge, säger Fredrik Forsberg till Almtunas hemsida och fortsätter:
– Ser fram emot att vara kvar i Almtuna och ta ytterligare steg i min utveckling.

Det är riktigt roligt att konstatera att han har valt att förlänga med Almtuna vars fans därmed är att gratulera.

Se nyheten på Almtunas hemsida HÄR.

//Tjärnis

Kommentera