Ineffektivt Almtuna förlorar

Almtuna kunde inte resa sig efter smällarna häromdagen. Ikväll blev det en ny tung 1-5 förlust i Västervik och man får vänta på första segern i Pivit Tradehallen. Återigen visar man en ineffektivitet i numerärt överläge.

Almtuna börjar piggast men hemmalaget jobbar sig in i matchen. Almtuna får sedan chansen att spela med en man mer i fyra minuter. Det ger hemmalagets andra friläge i matchen och straff utdöms. 1-0 sitter bakom Ljung efter en säker straff av Öhman 14:07. I numerärt underläge alltså. I slutet av perioden blir det gruff efter en chans för Almtuna och resultatet blir ytterligare ett överläge för Almtuna. Men inget mål denna gång heller. Det är en ganska jämn period men hemmalaget har haft hetare lägen och leder rättvist. Sex minuters numerärt överläge för Almtuna som fortsatt famlar i den spelformen. Skotten i perioden är 5-7.

I den andra periodens inledning får Västervik chansen att spela med en man mer. Det utnyttjar man tämligen omgående då Pettersson styr in ett skott utifrån och det är 2-0 efter 21:10 ett resultat som står sig perioden ut. Båda lagen har varsitt numerärt överläge till utan att lyckas göra mål. Västervik kan spela på sin ledning och har en del fina chanser att få ytterligare mål och även Almtuna skapar lägen men känns uddlösa samtidigt som Fransson är duktig i hemmakassen. Skotten är 5-15.

I den tredje perioden kan Västervik göra 3-0 genom Öhman via ett skott från nära håll. När sedan Almtuna får en utvisning så gör Almtuna 3-1 på ett två mot ett läge. Nilsson passar från höger till Svensson på västra sidan och han skjuter in pucken bakom Fransson 49:26. Almtuna försöker gå för att komma ikapp men inte heller vid nästa numerära överläge kan man få in pucken. Istället kan Tenemyr sätta 4-1 54:32 i ett tre mot ett läge. Av bara farten kommer sedan 5-1 56:18 i ett två mot ett läge och hemmalaget har säkrat tre poäng. Skotten i tredje perioden är 8-3 och totalt 18-25.

Almtuna är ineffektivt framåt igen och har 9:50 i powerplay utan att kunna göra mål. Det gör att man nu spelat med mer manskap på banan i 36:42 utan att hitta målet. Med effektivitet där så hade man kunnat ha haft ledningen i första perioden och en större chans att sno med sig poäng. Samtidigt så blir det svängdörrar bakåt – något man skulle undvika – när man hamnar i underläge och jagar mål.

Highlights kommer senare

Matchfakta

//Tjärnis

Kommentera