Inför Björklöven – slutspelsserien

Efter den tighta och jämna matchen på Hovet där Almtuna fick med sig en poäng så är det dags för ny match igen på måndag när Björklöven kommer på besök. Måndagens gäster kommer ner till Uppsala fullpumpade med självförtroende efter vändningen från 1-4 till 5-4 i första matchen mot pantern hemma och har god form. Det har även Almtuna som har tagit poäng i nio av de tio senaste matcherna.

Björklöven låg under med 1-4 inför den sista perioden hemma mot Pantern men gav inte upp. Man fick en tidig reducering och jakten var i gång – lite drygt halva perioden var spelad när man gör 3-4 och 4-4 med 12 sekunders mellanrum. Något segermål i ordinarie tid kom dock aldrig men med 16 sekunder kvar av förlängningen kom målet som gav dem två poäng. Glädje och självförtroende-höjande så klart samt en bra start på slutspelsserien. Formen är dessutom god då man har fyra raka segrar i ryggen nu – två efter förlängning/straffar.

Almtuna gick en holmgång mot seriefavoriten AIK på bortaplan och fick med sig en poäng i en match som hade kunnat gå åt vilket håll som helst – minns bland annat Rollin-Carlssons öppna kasse knappt fem minuter in i tredje perioden som hade gett 2-3 om den suttit. Nu blev det 2-2 efter tre perioder och seger för AIK i förlängningen. Men Almtuna visar att man vill vara med och slåss om segern i slutspelsserien och formen är god även hos Almtuna. Man har tagit poäng i de sex senaste matcherna och faktiskt i nio av de senaste tio matcherna. Björklöven kom för övrigt ner till Uppsala runt 18-tiden idag för att få bästa möjliga förutsättningar innan match.

Slutspel är annat än serielunk och vi såg det senast mot AIK då det var grinigare ute på isen och tuffare tag än tidigare. Så kommer det att fortsätta i denna korta serie – var så säkra. Alla matcher är mycket viktiga och av nyckelkaraktär – måndagens match är inget undantag. En seger i ordinarie tid för något av lagen och man är med i den absoluta toppen och går man ur matchen utan poäng blir det knepigare men inte omöjligt dock att vinna serien. Varje poäng man får med sig är mycket viktig.

Björklöven må ha ett övertag på Almtuna denna säsong – 7-5 i poäng totalt och i Gränbyladan har man faktiskt 5-1 en seger i ordinarie tid och en efter förlängning. Men nu är det som sagt slutspel och dessa matcher betyder inget. Det är ny serie och nya förutsättningar.

Laget från Björkarnas stad har en riktigt vass offensiv med många giftiga spelare – utan att nämna någon specifik här och nu – när det klaffar. Därför gäller det att Almtuna fortsätter att ha tålamod och vara starka i defensiven. Det är bäddat för en mycket spännande drabbning på måndag – slutspelsraffel med viktiga poäng på spel.

Jag skrev lite om form för lagen och här kommer lite om alla lagens form:

Tio senaste matcherna:
Oskarshamn 20 poäng
Almtuna 17 poäng
Björklöven 15 poäng
AIK 12 poäng
Södertälje 12 poäng
Pantern 9 poäng

Fem senaste matcherna:
Almtuna 10 poäng
Björklöven 10 poäng
Oskarshamn 8 poäng
AIK 7 poäng
Södertälje 6 poäng
Pantern 1 poäng

Tre senaste matcherna:
AIK 7 poäng
Björklöven 7 poäng
Almtuna 6 poäng
Oskarshamn 5 poäng
Södertälje 3 poäng
Pantern 1 poäng

Ditt stöd är viktigt och därför hoppas jag att du kommer till matchen och att du tar med dig några kompisar. Stödet från läktaren kan betyda att laget vinner en tight tuff match tack vare att ni då ger den där extra energin med hejarrop och handklapp. Björklöven brukar ha bra uppslutning från sina fans i Uppsala så det kommer att finnas chans att det kan skapas bra stämning från läktarplats från alla håll i en match som är lite av nyckelkaraktär trots allt. Visst syns vi i hallen?

Tabellen inför måndagens match:
AIK 1 0 1 0 0 0 3-2 (+1) 5
Oskarshamn 1 1 0 0 0 0 4-1 (+3) 3
Björklöven 1 0 1 0 0 0 5-4 (+1) 3
Almtuna 1 0 0 0 1 0 2-3 (-1) 3
Pantern 1 0 0 0 1 0 4-5 (-1) 1
Södertälje 1 0 0 0 0 1 1-4 (-3) 0

Måndagens matcher:
Almtuna – Björklöven
Pantern – Oskarshamn
Södertälje – AIK

Det är ett derby i Södertälje där hemmalaget nog är piskat att vinna för att ha fortsatt chans på en serieseger. Matchen nere i södra Sverige: Där ligger pressen på hemmalaget Pantern att vinna för att inte halka för långt efter. I Uppsala spelas som sagt en match av nyckelkaraktär där varje poäng lagen kan få med sig betyder väldigt mycket.

Almtuna var träningslediga under söndagen då det var ungdomscup-spel i alla hallarna. Man kommer att värma på måndagsförmidagen och först då vet man hur laget kommer att formeras.

Vi syns i hallen!

//Tjärnis

Kommentera