Inför Djurgården

Det har mer eller mindre blivit en tradition och nu är det dags igen. På fredag möts nämligen Almtuna och Djurgården i säsongens första träningsmatch för båda lagens del. Matchen spelas i Gimo Ishall med start 19:00.

För två säsonger sedan så vann SHL-laget Djurgården med 7-1 och förra säsongen blev det 6-3 till dem – båda mötens spelades i Björklinge. Denna gång är det alltså Gimo som är spelplatsen.

Träningsmatcher är just precis vad det låter som – ett tillfälle för tränarna att testa olika saker och därför skall man inte ta resultaten för allvarligt. Men visst är det alltid roligare att vinna än att förlora som spelare. Viktigast är dock att lagen får testa olika saker i matcherna och spelarna att få prova på matchtempo igen. Det brukar dessutom vara en hel del skavsår och andra blemmor efter den allra första matchen på grund av nya skridskor och annan utrustning som ännu kanske inte är helt inkörda.

För supporters – och spelarna naturligtvis – är det naturligtvis roligt att det äntligen är matcher igen. Det bekräftar liksom att säsongen är igång på sätt och vis.

Djurgården är och skall vara stora favoriter i matchen SHL-lag som man ju är. Jag har inte någon bekräftad laguppställning till matchen för Djurgårdens del i skrivande stund. Men i deras trupp finsn det några spelare med Almtuna-anknytning: Målvakten Adam Reideborn som 2010/11 och 11/12 gjorde 21 matcher för Almtuna, backen Marcus Högström 2013/14 i Almtuna samt Patrik Lundh som 2006/07 gjorde 5 matcher i Almtuna. Matchen spelas som sagt i Gimo Ishall.

Kan du inte se matchen på plats så har du möjlighet att köpa en webbsänding av matchen för 89 kronor HÄR.

När det gäller Almtuna så är det tänkt att man ställer upp enligt följande:

30 Arvid Ljung    (38 Oscar Fröberg)

2 Albin Carlson – 82 Jonathan Léman
9 Luke Pither – 90 Daniel Ljunggren – 97 David Vallorani

5 Per Svensson – 76 Erik Flood
19 William Quist – 15 Victor Rollin-Carlsson – 80 John Dahlström

16 Linus Rotbakken – 66 Gustav Lindström
58 Fredrik Forsberg – 33 Albin Lundin – 17 Oscar Milton

71 Jacob Ragnarsson
23 Erik Broman – 18 Jacob Svensson – 91 Jesper Bärgård

Extra: 92 Ludvig Wallin

Vilar: 10 Ludvig Nilsson Endast en säkerhetsåtgärd enligt tränare Martin Gudmundsson.

//Tjärnis

Kommentera