Inför Södertälje – Slutspelsserien

Efter förlusten hemma mot Björklöven så väntar nu en ”kniven på strupen match”. Både Almtuna och Södertälje har tre poäng inför matchen och ligger därmed tre poäng från serieledande Oskarshamn. Som ni förstår så skulle en vinst ge fortsatt kontakt men en förlust och chansen är med största sannolikhet borta.

Två omgångar är spelade av slutspelsserien och onsdagens båda kombattanter i Gränbyladan har som man säger ”kniven på strupen” och spelar något av en måstematch. Vinst – helst i ordinarie tid – och chansen på seriesegern finns kvar annars är hoppet med största sannolikhet ute vad det gäller seriesegern och endast hedern står på spel i de två sista omgångarna.

Södertälje är likt Björklöven en motståndare Almtuna haft svårt för på hemmaplan den här säsongen. De matcherna har slutat 0-2 och 3-4 efter straffar till gästerna. I Södertälje däremot har det slutat med två segrar för Almtuna – 4-3 efter förlängning och i seriens slut blev det ju hela 8-2 till Almtuna. Poängfördelningen är 6-6 totalt men 1-5 i Gränbyladan till Södertäljes fördel – väldigt likt hur det var med Björklöven. Dock är det slutspel nu och dessa matcher har mindre betydelse. Möjligen kan senaste matchen ha gett Almtuna en kick i självförtroende eftersom man visade att man kan slå onsdagens gäster – och andra sidan så känner säkert Södertälje en revanschlusta och får extra tändvätska just av det.

Södertälje var mer eller mindre tvungna att vinna senaste matchen hemma mot AIK annars hade man varit åtta poäng efter AIK med nio poäng kvar att spela om. Södertälje som bara hade vunnit en av säsongens fyra möten mot AIK under grundserien lyckades dock och vann med 5-3 – de två tidigare mötena i Södertälje hade AIK vunnit. Nu står man likt Almtuna där igen med en måstematch framför sig. Vilket lag kommer att vara desperatast, smartast och ha det där lilla extra flytet som ibland behövs för att vinna jämna matcher.

En fråga som nog några ställer sig inför matchen på onsdag är om det kommer att vara lika hett där ute som senast då lagen möttes och Almtuna vann med 8-2 i Södertälje? Ni kanske minns att det blev en dubbelutvisning redan innan matchen startat och sedan fortsatte det lite så där slutspelsgrinigt hela matchen i princip.

Södertälje kommer att ha ett starkt stöd på läktarna då deras supportrar har fyllt minst två bussar samt att många brukar ta sig till Uppsala på egen hand dessutom. Därför hoppas jag att du tar med dig några vänner på onsdag och att ni gör vad ni kan för att hjälpa laget i kampen om de viktiga poängen med handklapp och varför inte hänga på ståplats när de sjunger också? Ert stöd från läktaren har betydelse för spelarna ute på isen och kan faktisk ge den där energin att vinna i jämna tuffa slutspelsmatcher.

Hur Almtuna formerar sig får vi se strax innan matchen startar på onsdagen.

Vi syns i hallen!

//Tjärnis

Kommentera