Leksand nollas av AIS

Quist hann träffa ramen innan han på pass av Vallorani skickar in 0-1 efter 17 sekunder – det räckte till seger ikväll. Almtuna åker upp till Leksand och gör en näst intill perfekt försvarsinsats. Därmed tar man sin blott tredje seger i Leksand på 20 försök i modern tid.

Almtuna får en drömstart på matchen. Redan efter 17 sekunder sitter 0-1 bakom Arntzen i hemmakassen. Quist går mot mål och avslutar i målramen. Vallorani snappar upp pucken bakom mål och passar sedan in till Quist som i slottet sätter pucken i mål. Sedan har bland annat Milton ett friläge innan Leksand kan komma in i matchen. Almtuna har ett mindre bra powerplay i perioden också men några fler mål faller inte. Sett till riktigt heta chanser så är bortaledningen rättvis – kunde kanske till och med varit större. Det är en bra period på bortaplan för Almtunas del. Skotten vinner dock hemmalaget med 12-7.

Andra perioden har inte varit Almtunas styrka den här säsongen heller hittills och inledningen av perioden i Leksand blev riktigt jobbig för Almtuna. Hemmalaget fick mer eller mindre parkera i anfallszon sedan Almtuna dragit på sig flera utvisningar. Bland annat fick hemmalaget spela fem mot tre i 1:34. Men samtidigt som Almtuna gör det bra så visar Leksand upp en mästerlig konst i att ta offside i numerärt överläge. Man har en riktigt bra chans där Ollas dragit Ljung men får inte till det sista när målet är öppet. Efter drygt halva perioden kommer Almtuna dock igen och spelet jämnar ut sig. Almtuna har några riktigt bra chanser de också. Några mål kommer dock inte och det är fortsatt 0-1 – skotten är 14-6.

I den tredje perioden när hemmalaget skall jaga en kvittering så får Almtuna chansen att spela i numerärt överläge i fyra minuter. Men spelet i den formen klickar ikväll. Det blir inte så farligt men fyra minuter försvinner för Leksand. Hemmalaget kan sedan fortsätta sin jakt men Almtuna som ju längre perioden lider spelar på resultatet håller undan. Vi får se spel fyra mot fyra och i slutet ett powerplay för Leksand som också plockar ut målvakten. Men Ljung och spelarna framför honom reder ut det hela på ett bra sätt. Inga mål faller och matchen slutar 0-1 efter Quist mål som kom i matchinledningen. Skotten i den tredje perioden är 14-3 och totalt 40-16.

Almtuna tar sin blott tredje trepoängare i Leksand på 20 försök i modern tid – två av dessa har dessutom kommit på de tre senaste försöken.. Man gör det med en näst intill perfekt defensiv insats och när väl Leksand fick läge så stod Ljung där lugn och trygg och räddade. Faktum är att det kändes som att Almtuna lyckas stänga ner Leksand i stort sett hela tiden. Hemmalaget fick slita för varje cm ute på isen och blev nog ganska frustrerade eftersom i matchen. 40 skott avlossade hemmalaget men det var långt ifrån alla som var riktigt heta lägen och skott. Utan att ha statistik på det så kändes Almtuna faktiskt giftigare när man väl hade chanser framför Arntzen i hemmamålet. Det är inte ofta man hör Leksands publik vissla och visa missnöje med sitt lag men det tyckte jag att man hörde ikväll stundtals.

Det var dessutom Almtunas tredje raka seger i ordinarie tid och man har tagit poäng i fyra raka matcher nu. Almtuna ligger nu fyra i tabellen en poäng bakom serietvåan Modo. På fredag tar Almtuna emot Björklöven hemma – ett Björklöven som inlett seriespelet riktigt bra men som åkte på en svidande 1-4 förlust hemma mot pantern ikväll. Laget från Björkarnas stad parkerar just nu precis bakom Almtuna i tabellen på samma poäng en med ett mål mindre i plus-minus statistiken.

Highlights

Matchfakta

//Tjärnis

Kommentera