Löven för starka

Almtuna hade ledningen men tappade den och föll hemma mot Björklöven som avgör med ett mål i öppen kasse på slutet. Hemmalaget stred tappert men gästerna var vassare och sett totalt över matchen bättre ikväll. Det är nu ett tufft läge i tabellen men chansen till serieseger finns fortfarande – dock krävs segrar av Almtuna nu.

I den första perioden får vi en tidig dubbelutvisning. Men en sekund kvar på utvisningarna så sätter Per Svensson 1-0 02:29. Milton och Per Svensson kommer två mot en Milton passar Per Svensson som sätter pucken bakom Werner. Björklöven svarar dock omgående för 02:53 kan Farley sätta 1-1. Skott utifrån och en retur som tas till vara på. 04:33 får Almtuna ett numerärt överläge och då sätter Quist 2-1 efter 05:52. Han får pass in där han står framför mål och vrider runt och trycker in pucken. 09:02 blir det nytt powerplay för Almtuna då Löven är för många på banan.Det blir gurkel vid lösenbåset under utvisningen och Sandström tryck in i gästernas bås. Det händer en gång till under spelet ser det ut som från presshytten. Gästerna reder ut underläget ganska enkelt. Vid powerbreaket är skotten 2-5 men Almtuna leder alltså med 2-1. 16:59 får gästerna ett powerplay efter ett bra tryck mot Fröberg och de har några riktigt fina lägen men Almtuna reder ut det och resten av perioden med nöd och näppe. Skotten är 2-10 och sett till chanser borde det vara gästerna som leder så här långt.

I den andra perioden får Almtuna ett tidigt powerplay men det reder Björklöven ut – Almtuna hade två lägen men får inte pucken på mål.05:04 har Quist en puck i insidan av stolpen – Lövens spelare är trötta då här de ej kunnat byta efter utvisningen på grund av en icing. 07:15 kvitterar Björklöven till 2-2 efter att Sandström fått en skridsko i ansiktet (som det såg ut från min position) djupt i gästernas zon och spelet vänder via lång pass till Farley som blir fri och sätter pucken i högra krysset bakom Fröberg. Lika ologisk kvittering som att Almtuna ledde efter den första perioden sett till spel. 09:29 missar Marjamäki ett bra läge framför mål och spelet vänder Jonsson dribblar bort tre hemmaspelare och sätter 2-3 efter 29:37. 11:01 får Almtuna nytt läge med en man mer. Där får Marjamäki läget framför mål men inte träff på pucken. 16:02 petar Björklöven in en puck men det är strax efter signal och inget mål. Det står 2-3 och skotten är 4-10. Skotten ljuger lite här då Almtuna var det bättre laget långa stunder men då vänder gästerna på steken i målkolumnen. Lika ologiskt då som i första perioden. Senare delen av perioden kommer dock gästerna igen stärkta av målen. 

I den tredje perioden försöker Almtuna jaga ikapp medan Björklöven spelar mer på sin ledning. 08:38 får Almtuna chansen i powerplay efter att Sandström i Almtuna fått en rak höger vid gästernas bås – inte första gången det händer grejer när han är i närheten av det båset. Gästerna reder dock ut det underläget.13:43 får gästerna ett numerärt överläge som Almtuna klarar – Löven var inte så benägna att trycka på för mycket. Almtuna förlägger spelet i gästernas son på slutet men de flesta avsluten går utanför. 17:17 tar Almtuna time out och målvakten tas ut. En solklar tripping 18:30 som domaren inte tar annars hade Almtuna haft powerplay och spel sex mot fyra. 19:29 kommer sedan 4-2 i öppen kasse av Ericsson – som så ofta när ett lag plockat målvakten blir det en i baken. Skotten är 8-4 och totalt 14-24.

Almtuna förlorar inte på den uteblivna utvisningen i slutet för totalt sett var Björklöven vassare och lite hetare idag. Men det är i mina ögon en av matchens solklaraste trippingar och det hade kunnat räcka för att Almtuna skulle ha kunnat få till ett oavgjort. Tyvärr blundar domare ofta ju närmare slutet man kommer i matcherna och och det skall väldigt mycket till för att de tar utvisningar. Hade den kommit i till exempel andra perioden så hade det garanterats blåsts för utvisning. Men som sagt så var det inte där hemmalaget förlorade matchen. Björklöven var sett över hela matchen det lite starkare och vassare laget och fredade sitt mål på ett bra sätt i den sista perioden.

Resultaten var annars riktigt bra ur ett rödvitt perspektiv. Det är bara tre poäng upp till första platsen men samtidigt så måste nog Almtuna ta tre segrar nu för att ha chans på seriesegern. Definitivt måste man vinna mot Södertälje hemma på onsdag.

Resultaten ikväll:
Almtuna – Björklöven 2-4
Södertälje – AIK 5-3
Pantern – Oskarshamn 2-5

Tabellen:
Oskarshamn 2 2 0 0 0 0 9-3 (+6) 6
Björklöven 2 1 1 0 0 0 9-6 (+3) 6
AIK 2 0 1 0 0 1 6-7 (-1) 5
Södertälje 2 1 0 0 0 1 6-7 (-1) 3
Almtuna 2 0 0 0 1 1 4-7 (-3) 3
Pantern 2 0 0 0 1 1 6-10 (-4) 1

SportUppsalas Facebooksida så hör ni vad  Martin Gudmundsson och Oscar Milton sa efter matchen.

Highlights

Matchfakta

//Tjärnis


Kommentera