Melin in – Vallorani ut

Almtuna släppte idag två nyheter: Först att Roger Melin tas in i organisationen och lite senare kom även beskedet att forwarden David Vallorani lämnar laget på egen begäran.

Meriterade tränaren Roger Melin fick lämna Brynäs tidigare under säsongen då laget inte presterade vad man hade förväntat sig. Nu har Almtuna och Brynäs som fortfarande betalar hans lön kommit överens om att Almtuna skall få låna Roger Melin som skall fungera som mentor och bollplank till Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson av Brynäs. Melin kommer att finnas i Uppsala 1-2 dagar i veckan fram till och med sista april 2018.
Almtuna ser verkligen fram emot att få in Roger. Hans kunskap och rutin från de senaste 15 åren i Svensk hockey kommer stärka ledarna och laget. Att ha den kunskapen kommer sprida ett lugn bland våra spelare och även där kommer han fungera som ett bollplank och som en samtalspart, säger Andreas Klingberg, Almtunas klubbchef i ett pressmeddelande.

-Vi är mycket nöjda med lösningen, vi vet att Rogers erfarenhet kan ge god support och stöd åt ledarstaben i Almtuna, berättar Stefan Bengtzén sportchef i Brynäs till deras hemsida.

SportUppsala kunde den 1 juni berätta att Almtuna var nära att signa upp David Vallorani till denna säsong – något som sedan blev officiellt dagen efter. Idag meddelar Almtuna att Vallorani själv valt att bryta kontraktet och flytta hem till Kanada av sociala skäl. Det är naturligtvis trist men det viktigaste är ändå att David och hans närmaste familj skall trivas här i livet och jag önskar dem all lycka till framöver.

– Det passade bara inte helt rätt för oss. Ibland känner du att du inte är på rätt plats bara, säger Vallorani till UNT och säger inte säger sig ha något att klaga på när det gäller coacherna, lagkamraterna eller staden. LÄS hela artikeln HÄR.

//Tjärnis

Kommentera