Ny seger i mardrömsarenan

Almtuna brukar inte ofta vinna i Umeå men ikväll krigar man hem en andra raka seger där. Mycket har hänt kring laget senaste dagarna och då kliver man fram och krigar för varandra på ett bra sätt och åker hem med en 4-2 seger. Fem segrar och 14 poäng inspelade på de sex senaste matcherna är riktigt bra jobbat av laget.

I den första perioden tar hemmalaget kommandot från start och kan också göra 1-0 genom Pukka efter 03:16. Han får god tid på sig från backposition att från offensiva blå sikta och ta sig en bit närmare mål innan han skickar ett kanonskott högt in bakom Fröberg. Noterbart är att det är 6-2 i skott efter drygt sex minuters spel. Vi får sedan se spel i fyra mot fyra utan några avslut mot mål. Björklöven har efter 11:59 ett friläge men Farley får inget avslut på mål. Istället är det Almtuna som får till nästa skott på mål då Milton från sarg kan skicka in en backhand framför mål där Hertzberg är ren och kan skicka in 1-1 efter 13:06 och 6-3 i skott enligt statistiken. Almtuna har jobbat sig in i matchen och fått lite energi av målet men några fler mål kommer inte i perioden som avslutas med ytterligare en dubbelutvisning med en sekund kvar av perioden. Skotten är 8-5.

Andra perioden inleds med spel fyra mot fyra och efter 21:16 åker Quist på en tackling – open ice och han ser nog inte den komma – som han blir liggandes efter och får lämna matchen på bår. Björklöven är de som skapar mest inledningsvis igen och 24:43 har man en riktigt bra chans framför mål men Fröberg är vaken. Almtuna får sedan en utvisning 27:42 och det är då 6-2 i skott. Man reder ut den med uppoffrande arbete och hemmalaget får bara ett skott på mål. Istället är det sedan Almtuna som kan göra 1-2 genom Nilsson efter 30:56. Det är en omställning där Lundin kan spela in från höger till Nilsson som blir fri med Werner, gör en dragning och lägger in en backhand i målet. Även här Almtunas tredje skott på mål precis som i första perioden då man kvitterade. Almtuna kommer igen efter målet och har två riktigt bra chanser genom Nilsson och Pither i 16:e respektive 19.e minuten. Inga mer mål kommer dock och skotten är 11-5.

I den tredje perioden så måste hemmalaget jaga för att få en kvittering och Almtuna krigar för att hålla undan. Båda lagen skapar bra chanser och lägen men det dröjer ända till 55:12 innan ett mål kommer och då är det Almtuna som genom Carlson sätter 1-3. Först är Nilsson fri men inget mål – Almtuna behåller tryck och Forsberg skjuter och Carlson kan sedan slå in returen. ”Man är som sårbarast efter ett mål framåt” besannades sedan. Björklövens Fredric Andersson glöms bort av pucktittande vita spelare och han kan 55:40 – 28 sekunder efter Almtunas mål slå in sin egen retur när han är ren framför Fröberg. Hemmalaget jagar kvittering igen men det ger Almtuna lägen och 58:50 kan Forsberg göra 2-4. Han kommer på höger sida och skjuter in pucken i bortre hörnet. Löven försöker och tar också ut målvakten men Almtuna reder ut det hela och vinner. Skotten är 20-8 och totalt 39-18.

Almtuna gör en riktigt bra bortamatch och krigar för klubbmärket på bröstet. Fröberg kommer upp med en del riktigt bra räddningar och laget är effektiva när man får chansen till omställningar. Coach Martin Gudmundsson stannade hemma då det vankas barnafödande och in som assisterande till Ragnarsson klev J18-lagets Cicek, Vallorani lämnade laget häromdagen och Quist utgick i andra perioden men laget visade att man krigar för varandra och tar en andra raka seger i sin mardrömsarena. Man har nu tagit sex segrar på sina fem senaste matcher varav en efter övertid – endast debaclet i Örnsköldsvik som plump – starkt av killarna. Härnäst väntar Hästarna från Norrköping hemma i Gränbyladan.

I skrivande stund har jag ingen info om läget med Quist men vi får hoppas att han kan komma tillbaka så snart som möjligt.

Highlights

Matchfakta

//Tjärnis

Kommentera