Per Svensson förlänger med AIS

Almtuna och Per Svensson skickade ut en viktig signal idag när Per Svensson förlänger sitt kontrakt till och med säsongen 2019/20.


Per “Skägget” Svensson
Bild Almtuna.com

Per Svensson som kom till Almtuna 2012/13 från Wings har genom åren växt ut till en riktig försvarsgeneral och ledargestalt i Almtuna och är en av de viktigaste kuggarna i försvarslinjen för Almtuna. Nu har han alltså skrivit på en förlängning av sitt kontrakt över ytterligare två säsonger – till och med säsongen 2019/20.
Vi är såklart väldigt glada över att Per stannar hos oss ytterligare 3 år, säger Marcus Ragnarsson, tränare med ansvar över backarna i Almtuna och fortsätter:
-Jag gillar verkligen hur Per påverkat laget på ett positivt sätt och han står för ett uppoffrande defensivt spel där han är grymt viktig i boxplay. Hans karaktär och vinnarmentalitet där han gör jobbet varje kväll sätter prägel på övriga spelare i truppen, precis en sådan spelare som Almtuna behöver.

-Jag är otroligt glad över att få stanna och förlänga mitt avtal med Almtuna, säger Per Svensson och fortsätter:
-Det har hänt mycket i klubben och det känns som att resan vi är inne på är spännande och på väg åt rätt håll. Jag ser fram emot nya säsongen och truppen känns stark och motiverad. Det fanns aldrig någon tvekan att skriva på ett nytt kontrakt.

Svensson har gjort 237 tävlingsmatcher i Almtunas tröja med slutspel inräknat och stått för 55 (15-40) poäng och har väl aldrig sett som en poängback däremot en väldigt viktig defensiv pjäs i laget. Den minnesgode mins dock säkert den säsongen då han fick stiga fram som en av straffskyttarna när matcherna skulle avgöras på så sätt och han var då faktiskt säkerheten själv och hade en väldigt hög procent vad det gäller att sätta dem i mål.

Virserums-fostrade Per har bland annat spelat i Oskarshamn och varit utlånad från Almtuna till AIK under 10 matcher när de låg i SHL och jag har sett fans genom åren som haft förhoppningar om att han skall komma till dessa klubbar igen men nu är ett kontrakt till och med 2019/20 alltså skrivet med Almtuna.

Se pressmeddelandet HÄR.

Det här är som sagt en viktig signal som både Almtuna och Per Svensson sänder ut i och med denna förlängning och jag har även fått signaler som tyder på att vi snart får se minst en viktig förlängning till av en stark kugge i lagbygget.

//Tjärnis

Kommentera