Poäng med hem från Hovet

I en tight, jämn match – riktig slutspelskaraktär – så fick Almtuna med sig en poäng hem från Hovet. Man var i underläge efter två perioder men kom tillbaka och det var 2-2 efter 60 minuter. Förlängning avgöra och det var hemmalaget som kunde avgöra till slut.

I den första perioden får Almtuna ett tidigt powerplay som hemmalaget reder ut. Efter drygt fem minuter får Almtuna en ny chans med en man mer och hade domaren varit petig hade det kunnat bli spel fem mot tre efter ett tag men Lundberg klarar sig i den hakningssituationen. Även detta underläge klarar AIK av. Det var dock ett bättre försök än det första för Almtunas del. Efter 08:33 så blir det en 2×2 för Almtuna och en tvåa för AIK. Denna gång reder Almtuna ut underläget bra. Aik får en ny chans i överläge 13:20 men det blir inga mål här och inte i resten av perioden heller. Det är en jämn period utan riktigt heta målchanser och skotten är 9-7.

I den andra perioden så har lagen varsitt bra läge de första fem minuterna. Almtuna kan sedan göra 0-1 genom Rollin-Carlsson. Almtuna kommer i en spelvändning och tre mot två som blir fyra mot två – passet kommer från vänster till Rollin-Carlsson som kan nypa dit pucken bakom Lundin från höger sida. AIK svarar dock omgående då Lundberg först tappar pucken men Almtuna petar pucken lite för lätt så att Lundberg får tillbaka pucken och kan skjuta in 1-1 20:03 högt via Ljung. Almtuna kan sedan reda ut ett underläge. Strax efter blir det en ny utvisning för Almtuna men cirka halvminuten senare får AIK en också. I spel fyra mot fyra har Almtuna pucken och går hårt mot mål – skapar ett riktigt bra läge men siste man får inte träff på pucken. Spelet vänder och AIK kommer två mot en – From som har pucken väljer att från höger sida att skjuta själv och då sitter pucken i första krysset och det står 2-1 35:10. I slutsekunderna får AIK en utvisning. Några mer mål faller inte och skotten är 9-7. AIK kändes hetare i perioden så ledningen är kanske okay i detta läge.

Almtuna inleder den tredje perioden med en man mer men det reder hemmalaget ut. Men kvittering till 2-2 kommer ändå genom Carlson 42:50. Han skjuter ett skott från mitt i slottet som går in till vänster om Lundin. Carlson fick gott om tid att vandra in i slottet med pucken och tog tillvara på chansen. Sedan hade Rollin-Carlsson efter ca 44:40 ett jätteläge till höger om mål men han fick inte pucken mot mål från nära håll och öppet mål. 45.41 blir det powerplay för AIK och hemmalaget får ett tungt tryck på Almtuna här. Man har 1 jätteläge i detta tryck men Almtuna reder ut det. 52:27 har Almtuna ett powerplay men det reder AIK ut riktigt bra. 54:36 har sedan hemmalaget ett nytt numerärt överläge som Almtuna reder ut. Lagen är sedan mer rädda om poängen och matchen går till förlängning. Skotten är 9-5.

I förlängningen kan sedan Castonguay avgöra då han 63:14 kan sätta 3-2 bakom Ljung sedan Almtuna bytte samtidigt som man tappade puck högt upp. Ett läge som AIK utnyttjade och tog därmed hem segern. Skotten här är 2-0 och totalt 29-19.

Almtuna gör en bra bortamatch och tar en mycket viktig poäng ikväll. Det var riktigt starkt att komma tillbaka i den tredje perioden och få med sig poängen i en match som var tight, jämn och som hade kunnat sluta hur som helst – nu drog hemmalaget längsta strået i förlängningen. Kampen om seriesegern fortsätter på måndag då Björklöven som vände 1-4 till seger med 5-4 efter förlängning. Då hoppas jag att folk sluter upp och hjälper laget i kampen om de viktiga poängen.

Tabellen efter 1 omgång:

AIK 1 0 1 0 0 0 3-2 (+1) 5
Oskarshamn 1 1 0 0 0 0 4-1 (+3) 3
Björklöven 1 0 1 0 0 0 5-4 3 (+1) 3
Almtuna 1 0 0 0 1 0 2-3 (-1) 3
Södertälje 1 0 0 0 0 1 1-4 (-3) 0

Matcherna på måndag:
Almtuna – Björklöven
Pantern – Oskarshamn
Södertälje – AIK

Highlights 

Matchfakta 

//Tjärnis

Kommentera