Sandin ryktet nu bekräftat

Så är UNTs uppgifter i början på månaden om att Linus Sandin lämnar Almtuna för Rögle i SHL bekräftat. Båda bröderna Linus och Rasmus Sandin är nu officiellt presenterade som nyförvärv för laget från Ängelholm.

Linus Sandin blev alltså tredje spelare som lämnar Almtuna för att testa sina färdigheter ett snäpp upp i SHL. Tidigare har ju Emil Larsson lämnat för att spela i Luleå, Sebastian Hartmann för att spela i Mora och nu alltså även Linus Sandin för spel i Rögle. Jag säger till Linus som jag sagt till Emil och Sebastian tidigare: Ett stort grattis och lycka till, du är värd chansen.

Det känns naturligtvis tungt för Almtuna-supporters när SHL-lagen plockar russinen ur kakan, men så är det när man är där man är i näringskedjan. Det är bara att acceptera att det kan hända för en klubb likt Almtuna. Samtidigt så får man säga: Grattis Almtuna! För det är ju ändå ett bra betyg att SHL-lagen vill hämta spelare från klubben. Jag har när jag skriver detta inte kollat upp det men jag undrar om Almtuna inte är det lag i HockeyAllsvenskan som fått släppa flest spelare till SHL till kommande säsong?

Att Linus Sandin nu lämnar innebär att Almtuna har en plats att fylla i truppen och jag har ju tidigare skrivit om att jag nåtts av uppgifter att Timrås Ludvig Nilsson skall vara på väg till Almtuna. Gudmundsson har ju också bekräftat att han är en av flera spelare som är aktuella för Almtuna. Jag tror därför att de uppgifter jag tidigare nåtts av fortfarande gäller även om Linus och Ludvig kanske inte skall jämföras som spelartyper.

Det har ju tidigare ryktats att Ludwig Blomstrand skulle kunna vara på väg bort. Där har jag inte hört något den senaste tiden men han eller för den delen någon annan i truppen kan ju som jag skrivit tidigare eventuellt förvinna till t.ex. SHL fram till och med 15 juli. Riktigt tokigt är det ju i mina ögon att SHL skall kunna värva kontraktsbundna spelare från HockeyAllsvenskan så pass sent ändå. Ju senare en spelare försvinner desto svårare är det ju oftast att hitta en bra ersättare.

Den som surfat in på Swehockey under Rosters för HockeyAllsvenskan har kunnat se att Almtuna reggat sex stycken juniorer som dessutom fått välja tröjnummer. Att de fått välja tröjnummer innebär dock inte att det är kört för övriga juniorer att få en chans att prova på spel i A-laget under säsongen. Initialt tror jag dock att man tänkt sig att dessa sex skall kunna ta klivet upp när så behövs och visar sedan någon annan junior framfötterna är jag säker på att de får chansen i så fall. De sex som fått välja nummer är:

25 Gustaf Carlsson Målvakt
47 Filip Andersson Back
59 Karl Markström Back
20 Oscar Pentler Forward
24 Kristian Röykås Marthinsen Forward
92 Ludvig Wallin Forward

I övrigt hör jag enbart positiva ord från spelarna om det nya fysupplägget som de tycker är både roligt och riktigt jobbigt. Jag har ju varit ner på en del träningar och kan vittna om att spelarna kör stenhårt och fullt ut med det nya upplägget som vad jag förstått går ut på att träna lite mindre men smartare. Att det är lite mindre betyder dock inte att det är mindre jobbigt utan snarare tvärt om – om jag skall döma av hur utmattade många spelare sett ut efter många av passen så här långt. Vad jag förstått så började man träna lite så här under slutdelen av förra säsongen och att spelarna redan på den korta tiden förbättrade sina värden och kände sig stabilare i kroppen vid till exempel sargduellerna.

//Tjärnis

Kommentera