Seger efter förlängning för Almtuna

Almtuna blev det första laget att lugga hemmastarka Vita Hästen på poäng. Man kunde komma igen efter underläget inför sista perioden och få till 2-2 med mersmak. I förlängningen så avgjorde Larsson och man kan åka hem med två poäng till Uppsala.

I den första perioden reder Almtuna ut en utvisning ganska enkelt innan man själva får chansen i power play. Då kan Hartmann sätta 0-1 efter 09:37. Han får passet i vänstra tekningscirkeln och skjuter direkt – Inte den bästa träffen ser det ut som men pucken sitter bakom Söderström. Sedan får tesen att man är som sårbarast när man precis gjort mål vinning. Vita Hästen kan kvittera till 1-1 genom Adolfsson 10:17 endast 40 sekunder efter Almtunas ledningsmål. Han kan sedan spelet vänt och trots samlat försvar smita fram och lägger in en backhand från högersida bakom Johansson. Där kändes det som att försvaret skulle gjort det bättre och pucken ser inte otagbar ut. Lagen reder sedan ut varsitt numerärt underläge – Hemmalagets var bättre än deras första försök och Almtunas var sämre. Kryss i periodpaus och skotten 10-5.

I den andra perioden blir det videobedömning efter 25:05 men det döms inget mål för hemmalaget. Almtuna har sedan ett power play innan Hemmalaget kan göra 2-1 efter 33:35 genom Bankelius. Han styr in ett skott från vänster bortom tekningscirkeln och ställer Johansson. Det är inte så långt borta att det kunde blivit en repris från första perioden – en kvittering omgående men hemmalaget reder ut det läget. Hemmalaget har även ett poer play sedan men det kommer inga mer mål här. Skotten är 10-11.

I den tredje perioden jagar Almtuna kvittering och spelet känns lite öppnare än tidigare i matchen. Kvitteringen till 2-2 kommer 51:46 genom Ljunggren. Selin skjuter från mitt på blå och har trafik framför Söderström. Ljungren är där och styr in pucken i mål. Almtuna är hetast sedan fram till det att hemmalaget får ett power play 56:26. Fram till dit var skotten 2-11. Hemmalaget protesterar och får till en videobedömning på högklubba (?) men det döms mål. Almtuna reder ut underläget och är sedan det lag som är hetast på att avgöra i slutminuten. Men inga mer mål kommer och det blir förlängning. Skotten är 5-13.

I förlängningen så kan sedan larsson avgöra efter 62:19 då han sätter 2-3 med ett handledsskott utifrån till höger med trafik framför mål. Skotten är 1-1 och totalt 26-30.

Segern tycker jag känns rättvis sett till matchbilden och i och med denna seger är Almtuna första lag att överhuvudtaget ta poäng i Himmelstalundshallen denna säsong. Almtuna ligger efter 10 omgångar på en 8.e plats i tabellen. Nu väntar en hemmamatch mot serietvåan AIK på lördag och då skall Johan Berggren hyllas för sina 500+ matcher i Almtunas dress. Se till att ta med er alla vänner och bekanta för att hylla Berggren och stötta laget i kampen om poäng.

Matchfakta HÄR.

Noterbart: Almtuna var innan matchen seriens bästa lag vad gäller vunna tekningar. Ikväll vinner hemmalaget den statistiken med 36-13 (13-3, 12-3, 10-7, 1-0)! Därmed tappar man ledingen i tekningsligan. Fast och andra sidan tycker jag ofta att det där med vunna tekningar eller inte är ganska godtyckligt.  Hur många gånger har jag inte sett en spelare vinna tekningen klockrent men sedan är motståndaren kvickast på pucken efteråt och de räknas som vinnare av tekningen. Ikväll såg jag Victor Rollin-Carlsson teka framåt med flit och tar sig fram är på pucken, sedan erövrar hemmalaget pucken men jag ser att i statistiken har man räknat han som förlorare av tekningen. Tittar man i tekningsstatistiken så har dessutom ALLA lag högre procent vunna tekningar på hemmaplan.

//Tjärnis

1 kommentar till Seger efter förlängning för Almtuna

  • Anders R  .:

    Vet du något om Statusen på Per Svensson? Såg inte så mycket av honom i slutet av andra och tredje. Sjuk, skadad eller tom bänkad? Jag tycker han har varit lite slarvig i uppspelsfasen och även i en del defensivt jobb, så det kanske är det tredje alternativet?

Kommentera