Södertälje drog vinstlotten

Det var en måstematch i Gränbyladan ikväll – båda lagen behövde vinna och helst i ordinarie tid för att hoppet skulle leva om fortsatt kvalspel efter slutspelsserien. För Almtunas del blev det en repris från matchen mot Björklöven – 2-1 efter en period blev till slut 2-4 efter ett mål i öppet mål på slutet och därmed drog Södertälje vinstlotten i denna viktiga match och är de som hoppet lever vidare för. Tungt för Almtuna så klart som har två matcher kvar att spela utan att kunna nå förstaplatsen i tabellen utan har endast äran att spela för.

I den första perioden visar båda lagen att man vill framåt men ändå tänker bakåt. Almtuna har första farligheten men det är Södertälje som gör 0-1 efter 04:19 genom Johansson ett skott som Ljung borde ta ser det ut som men den kanske studsar på något och ställer honom. Pucken går retfullt in via plocken och in över den. ungefär minuten senare har gästerna en ny riktigt bra chans. Almtuna får en utvisning efter 09:45 – Almtuna reder ut den även om gästerna skapar bra tryck sista delen där. 12:08 kommer 1-1 istället genom Marjamäki. Almtuna vinner luckkamp högt och kommer två mot en Pass och direktskott ger kvitteringen. 12:53 kommer även 2-1 genom l’enan som lägger in pucken på mål från nästan ingen vinkel alls och den styr in på Sörensen (?) i mål. 15:36 får Almtuna chansen i powerplay men det reder Södertälje ut. 19:05 har Almtuna ett riktigt bra läge men får inte träff på pucken. Skotten i perioden är 10-12. en jämn period där kanske Almtuna hade nån mer riktigt het chans.

I den andra perioden tar lagen ut varandra bra inledningsvis. Gästerna kvitterar till 2-2 06:29 genom Spångberg med ett skott utifrån som smiter in bakom Ljung. Båda lagen försöker även här överlista motståndaren och byter några chanser. Gästerna kommer till något mer än hemmalaget men det är inte många riktigt öppna lägen för nått av lagen. 17:43 trycker Almtuna på och skapar ett hett läge men inget mål. Direkt efter telningen i gästernas zon kommer de fram och kan 17:53 sätta 2-3 genom Blomstrand som går rakt på mål och sätter dit pucken. 19:10 blir det tuffa tag på isen sen gästernas Bohman åkt på en smäll och är groggy. Sandström tacklar Grossman tufft och sen när Bohman vill ge sig på Sandström så blir det brottning dem emellan och Bohman går i isen och slår huvudet. Det slutar med 2 plus 2 på Sandström och 2 på Bohman dvs powerplay för gästerna. Skotten i perioden är 8-9. Jämn period också men nu är det Södertälje som skapar farligaste chanserna och har också vänt matchen.

I den tredje perioden startar Almtuna med en man mindre men reder ut det. Gästerna spelar sen mer och mer försiktigt går fram när läge finns samtidigt som hemmalaget försöker jaga ikapp men har svårt att få pucken på mål.08:36 får Almtuna ett powerplay och får en riktigt bra chans direkt gästerna reder dock ut det trots att hemmalaget skapar en del tryck. Tiden rullar på och Södertälje gör det bra i egen zon. 17:16 tar Almtuna time out och plockar ut Ljung ur målet. I teknings-situationen åker Rollin-Carlsson ut två plus två den senare för protester. 19:27 kan sedan Södertäljes Hansson sätta 2-4 i öppen kasse. Skotten är 5-8 och totalt 23-29.

Trots att det är två matcher kvar att spela av slutspelsserien så är därmed Almtunas chans att vinna serien borta. Södertälje däremot kan fortsätta att hoppas på serieseger och i så fall kvalsteg två mot Leksand. Det var åter en jämn match där Almtuna inte förmådde att vända tillbaka matchen i den tredje perioden – Södertälje fredade sig riktigt bra i egen zon i tredje perioden även om hemmalaget visst skapade en del farligheter som kunde ha gett utdelning i slutet. Det hade dock sannolikt betytt att båda lagen hade varit borta från en serieseger om det hade gått till förlängning.

På Fredag väntar säsongens sista hemmamatch för Almtuna då Pantern kommer på besök – en för slutspelsserien betydelselös match då inget av lagen kan ta seriesegern. På söndagen sedan skall Almtuna åka ner till Oskarshamn som förmodligen fortfarande har en chans att ta hem seriesegern då.

Det är aldrig roligt att be om intervjuer efter en förlust och definitivt inte efter ikväll men Martin Gudmundsson och Per Svensson ställde upp och vi tog några korta ord efter matchen mot Södertälje och det kan ni se och höra på SportUppsalas facebooksida.

Highlights

Matchfakta

//Tjärnis

Kommentera