Stor back på väg in

Uppgifter till bloggen gör gällande att Almtuna fortsätter att gräva i den skånska myllan. Enligt källor så tar Almtuna in storlek och tyngd på backsidan. Man sägs nämligen vara mycket nära med en ung back som även han har viss erfarenhet av spel i SHL men de två senaste säsongerna har han spelat i HockeyAllsvenskan främst.


Bild: Panterns hemsida

Backen Jesper Mångs född -97 från HockeyAllsvenska konkurrenten Pantern är enligt uppgifter mycket nära att signa ett kontrakt med Almtuna. Jesper är en stor, tung och defensiv back med Malmö Redhawks som moderklubb. På juniornivå har han förutom Malmö Redhawks också representerat Limhamn HC. Han har även funnits med i Malmö Redhawks trupp i SHL-sammanhang under 7 matcher (inklusive playoff) samt representerat Pantern i HockeyAllsvenskan och det är därifrån som Almtuna nu enligt uppgifter hämtar den defensiva pjäsen som mäter 194 cm och väger 87 kg. Mångs är som sagt defensivt lagd och har på 92 matcher med Pantern i grundseriespelet och slutspelet endast sju passningspoäng – men det är för hans defensiva kvaliteter som Almtuna värvat honom.

Vad säger rykten kring Almtuna i övrigt? Ja, det är faktiskt tunnsått med rykten i skrivande stund. Har du några bra underbyggda rykten kring spelare och Almtuna är du välkommen att höra av dig. Initierade Almtunaiter vet hur och övriga kan alltid höra av sig på mailen info@sportuppsala.se

Almtuna har nyligen offentliggjort ett första nyförvärv i form av forwarden Alexander Lunsjö från KRIF som har signat ett kontrakt över nästa säsong. I övrigt är det som sagt tunnsått med rykten i dagsläget. Vaga rykten säger att Almtuna liksom fler klubbar skall vara intresserade av Västerviks center Patrik Blomberg – samma rykte florerade inför den gångna säsongen för övrigt. Ett ständigt återkommande rykte är dessutom att Johan ”Honken” Holmqvist skall vara aktuell för Almtuna men det är precis som Blomberg väldigt vagt underbyggt rykte.  Vissa toner säger också att man utöver klara Lunsjö och starkt ryktade Mångs fortsätter att fiska i sydligare vatten till kommande säsong.

Samma källa som säger att Almtuna skall vara nära med Jesper Mångs säger att det i närtid kan klarna vad det gäller vilka spelare som inte blir kvar i Almtuna till nästa säsong. Jag kommer naturligtvis att försöka delge er det så fort jag får trovärdig information på den fronten.

//Tjärnis

Kommentera