Truppnytt i Almtuna

Idag har Almtuna offentliggjort att fyra spelare inte kommer att spela i klubben kommande säsong och dessutom att två har förlängt sina kontrakt. Tre forwards och en back är det som inte kommer till spel i Almtuna ur denna säsongs trupp. Däremot har man förlängt med Ljung i målet och Santesson.

Att Masi Marjamäki inte skulle fortsätta i Almtuna var mer eller mindre känt sedan länge. Men även William Quist, Daniel Ljunggren och Albin Carlson försvinner. Carlson har meddelat att han inte fortsätter i Almtuna utan avser att spela för en annan klubb kommande säsong. När det gäller Quist och Ljunggren så är det alltså Almtuna som väljer att inte förlänga.

Samtidigt så meddelade man att man förlängt kontraktet med målvakten Arvid Ljung och forwarden Erik Santesson över den kommande säsongen.
Vandrar från att vara en Division 1 målvakt med mer känsla än struktur. Under sessen har strukturen kommit med stormsteg liksom Fys. Arvid har en stor potential med klubba och ett spel i en blandning utav känsla och struktur, säger målvaktstränare Micce Andreasson om Ljung.

Defensivt duktige Erik Santesson – som även är lite av en straffspecialist – säger tränare Martin Gudmundsson följande om:
Erik är en viktig pusselbit i vårt kommande lagbygge där Erik fyller en viktig roll som defensiv forward och är en viktig kugge i boxplay. Vi ser fram emot att ha Erik hos oss kommande säsong.

Man har också signat en spelare från en seriekonkurrent – backen Jesper Mångs Pantern – som ju bloggen tidigare skrev om att man skulle vara väldigt nära med. Det var andra nyförvärvet till kommande säsong då man ju tidigare också signat forwarden Alexander Lunsjö från KRIF.


Jesper Mångs (Bild: Johnny Andersson)

Ur den gångna säsongens trupp förs en positiv dialog med Victor Rollin-Carlsson, Oscar Milton, Lucas Sandström, Gustav Lindström och Linus Rotbakken enligt klubbens hemsida.

Sedan tidigare ryktas det ju om Tony Mårtensson Linköping. Vaga rykten på nätet har placerat Västerviks Patrik Blomberg i Almtuna. Det ju florerade rykten om honom även inför den gångna säsongen. Det ständiga ryktet de senaste säsongerna – Johan Holmqvist – får ses som väldigt vagt det också.

Almtunas trupp just nu:

Målvakter:
Arvid Ljung 18/19
Oscar Fröberg 18/19
XX

Backar:
Per Svensson 19/20
Jesper Mångs 18/19
Jacob Ragnarsson 18/19
Jonatan Léman 18/19
XX
XX

XX
XX

Forwards:
Jakob Svensson 18/19
Oscar Pentler 18/19
Victor Hertzberg 18/19
Erik Santesson 18/19
Albin Lundin 18/19
Fredrik Forsberg 18/19
Alexander Lunsjö 18/19
John Dahlström 18/19
XX
XX
XX
XX
XX
XX

//Tjärnis

Kommentera