Sista (?) pusselbiten snart på plats?

I morse så blev Luke Pither officiellt klar och idag har bloggen också snappat upp ett nytt rykte. En forward sägs nämligen vara på ingång till Almtuna. Ryktet handlar om en forward med SHL- och Juniorlandslagsmeriter och han hämtas från en seriekonkurrent i så fall.

 

 

 


Bild: Timrås Svenska fans sida

Forwarden Ludvig Nilsson 23 år senast från Timrå sägs enligt uppgifter till bloggen vara den sista (?) pusselbiten på forwardssidan som ska in i Almtunas trupp innan seriestarten. Almtuna och Nilsson skall vara mycket nära varandra enligt en källa. Ludvig har forna talangfabriken Huddinge som moderklubb men har också spelat i Djurgårdens juniorverksamhet innan han tog steget över till Timrås juniorverksamhet där han så småningom slussades in i deras A-lag. Eter en lyckad säsong i HockeyAllsvenskan 2014/15 så tog han steget över till Modo som spelade i SHL. Det blev dock Timrå igen efter en säsong. Nilsson har också representerat Sverige på J18-, J19- och J20-nivå och nu säger en källa till bloggen att han alltså mest troligt tar steget över till Almtuna.

Den gångna säsongen stod Ludvig Nilsson för 13 (8-5) poäng på 54 matcher i Timrå inklusive slutspelet. Nilsson gjorde dock 32 (11-22) poäng säsongen 14/15 i HockeyAllsvenskan för Timrå så han har potential att kunna producera rikligt med poäng i rätt roll och miljö. Jag har av en källa fått Ludvig Nilsson beskriven för mig som en tuff spelare med bra karaktär och han är inte rädd att stå framför motståndarmålet.  Han är jobbig att möta – en bra rollspelare med god skridskoåkning vilket ju passar bra in i det som Almtuna vill stå för. UNT har ju dessutom tidigare publicerat uppgifter på att Linus Sandin kommer att lämna Almtuna för spel i Rögle, SHL och i så fall är kanske Ludvig Nilsson en ersättare för honom?

Timrå-TV: Intervju med Ludvig Nilsson från september 2014

Stämmer uppgifterna som bloggen nåtts av gällande Nilsson så kan alltså Almtuna kanske ha värvat färdigt inför den kommande säsongen? Men man skall komma ihåg att saker kan ändras fort och en trupp är aldrig konstant över en hel säsong heller.  Det som inför den stundande säsongen kan ändra det hela är det faktum att Blomstrand – eller för den delen någon annan spelare i truppen – kan försvinna till SHL ända fram till 15 juli. Utöver detta så har jag ju tidigare skrivit mina personliga tankar om att jag inte skulle förvånas utifall vi får se Honken vakta kassen någon/några matcher i väntan på att han eventuellt får ett kontrakt i SHL eller liknande (se sista stycket i tidigare nyhet).

//Tjärnis

Kommentera