Varför ska du spela fotboll?

Det är miljontals människor som världen över spelar fotboll varje dag, och ännu fler som tittar eller följer sporten på tv. Licensierade spelare finns det ”bara” runt 250 miljoner människor runt om i världen men antalet spelare beräknas vara mycket högre än så.

Många länder räknar inte med licens innan spelaren når en viss nivå och det går inte att uppskatta hur många som spelar fotboll flera gånger i veckan med kompisar utan licens. De är också fotbollsspelare om än på en låg nivå. Hur en sport har blivit så stor är svårt att förstå när det finns så många sporter att välja mellan. Det finns så otroligt många sporter och alla människor har sina egna preferenser men ändå är fotboll den överlägset största sporten sett till spridning och popularitet. Hur har det blivit så och varför? Det går att sammanfatta fotbollens popularitet med en liten lista:

  • Enkelt att spela.
  • Popularitet föder popularitet.
  • Spelbolagen driver på.

Den första punkten är antagligen den viktigaste av dem alla. Det är enkelt att spela fotboll och egentligen behöver gruppen bara en boll och något som kan symbolisera mål. Det kan vara skor, pinnar eller vad som helst, vilket gör det enkelt. Är det några som spelar fotboll på gatan så kan de nästan räkna med att det är fler som vill vara med. När något är populärt så är det enkelt att det blir ännu populärare för att många vill hänga med på tåget. När det är många som intresserar sig för fotboll så vill fler hänga med för att kunna umgås med vänner och vara med i samtalet kring fotbollen.

Spelbolagen har ett finger med i spelet

Det finns även en stark tro på att fotbollen är så populär för att spelbolagen var tidiga med att erbjuda spel på fotboll. Det gjorde att även de som inte var särskilt intresserade av sporten kunde intressera sig för att det är roligt att tippa och försöka vinna lite pengar. Varför du bör spela fotboll är för att det är otroligt roligt, du hamnar i en gemenskap och det är bra för kroppen att röra på sig.