Spela på fotboll

Snart har det gått ett halvår sedan finalen av fotbolls-VM spelades i Moskva mellan Frankrike och Kroatien. Det är med andra ord dags att blicka framåt mot världsmästerskapet år 2022 som kommer hållas i Qatar.

Nästa fotbolls-VM blir något utöver det vanliga. För första gången någonsin kommer turneringen att hållas under vintern istället för på sommaren. Detta beror på att VM kommer att hållas i Qatar, som under sommarhalvåret blir väldigt varmt. Att spela i den hettan vore alltså inte möjligt. I skrivande stund är det mindre än fyra år till avsparken i finalen, den ska nämligen hållas den 18e december 2022.

Betting utöver det vanliga

fotbollsspelareDet är något speciellt med fotbolls-VM. Det för folk samman och även de som i vanliga fall inte tittar på fotboll följer slaviskt de spännande matcherna som sänds på TV. Ytterligare en faktor som gör turneringen än mer spännande är bettingen. VM är känt för att ha många skrällar då många av lagen sällan mött varandra. I brist på statistik händer det alltså att folk satsar på måfå och således blir glatt överraskade när de kammar hem storvinsten. Nyligen offentliggjordes även finalarenan för 2022-års mästerskap. Bygget ska täckas med guld, och kanske är det ett tecken på att det kommer bli ett vinstregn för de som väljer att spela på matcherna? Priset på hela kalaset, alltså för alla arenor som ska anläggas räknas landa på närmare 63 miljarder kronor. En stor summa om man jämför med den svenska arenan Tele2 Arena som kostade cirka 2,7 miljarder kronor. Å andra sidan är inte någon av Sveriges arenor beklädda med guld, vilket kan vara en av faktorerna till varför Qatars skrytbyggen beräknas bli så dyra.